Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο ..του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου


Ο Σάββας Αναστασιάδης, βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. ήταν ο άνθρωπος που ξεσκέπασε το κολοσσιαίο "σκάνδαλο της πεθεράς" του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου, μιας άκρως αμαρτωλής τράπεζας σε ότι αφορά διοικητικές πρακτικές του Κλέωνα Παπαδόπουλου. Το θέμα πήρε τεράστια δημοσιότητα, μόνο σε ανεξάρτητα blogs (taxalia, olympia και αργότερα σε πολλά άλλα), αφού οι παραδοσιακοί εκδότες, που προανήγγειλαν "δημοσιογραφική έρευνα σε βάθος" έκαναν πίσω (και όλως τυχαίως, βρέθηκαν με ολοσέλιδες διαφημίσεις του Τ.Τ. στις εφημερίδες τους και τα sites τους!).
Ο βουλευτής δεν κάνει πίσω και επανέρχεται φέτος, στις 23-7-2012, με μια ερώτηση φωτιά, με πολύ συγκεκριμένα στοιχεία  Η ερώτηση όμως δεν συζητείται στη Βουλή !!!
Ο πεισματάρης πόντιος όμως επανέρχεται ξανά, με νέα ερώτηση, με την οποία ζητεί εξηγήσεις, για ποιό λόγο δεν παίρνει απαντήσεις.
Δείτε το χρονικό της υπόθεσης, έχει τεράστιο ενδιαφέρον !


Το χρονικό των ερωτήσεων

Στις 28-9-2012, ο Σάββας Αναστασιάδης ερωτά:

Στα πλαίσια της άσκησης των καθηκόντων μου , κατέθεσα, κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο Ερώτηση, Επίκαιρη Ερώτηση και Επίκαιρη Επερώτηση για τον τρόπο λειτουργίας της διοίκησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Οι απαντήσεις από την τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών στις δυο πρώτες παρεμβάσεις μου δεν ήταν καθόλου διευκρινιστικές.
Στην τρίτη παρέμβαση, (Επίκαιρη Επερώτηση) που καταθέσαμε τον Νοέμβριο του 2011 και συνυπογράφουμε επτά βουλευτές, δεν πήραμε ποτέ απάντηση, αφού δεν προσήλθε ο τότε Υπουργός Οικονομικών να απαντήσει.
Σε συνέχεια των προηγούμενων παρεμβάσεων, επανήλθα με την από 23-7-2012 Ερώτηση μου, με μια σειρά από ερωτήσεις για τις οποίες μέχρι σήμερα δεν πήρα επίσης καμία απάντηση.
Για τους πιο πάνω λόγους και επειδή η διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου συνεχίζει ανενόχλητη το «έργο» της .
Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:
1. Για ποιο λόγο δεν απαντήθηκε μέχρι σήμερα παρά τα οριζόμενα στον Κανονισμό Λειτουργίας της Βουλής , η από 23-7-2012 Ερώτηση μου;
2. Παρακαλώ να απαντηθούν οι ερωτήσεις όπως αυτές κατατέθηκαν στην από 23-7-2012 Ερώτηση μου την οποία σας επανυποβάλλω συννημένα.

Στις 23-7-2012, ο Σάββας Αναστασιάδης ερωτά:

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε την εναγώνια προσπάθεια που γίνεται από εσάς τον ίδιο και την Κυβέρνηση γενικά , ώστε να βρεθούν μέτρα μείωσης των κρατικών δαπανών κατά 11,5 δις ευρώ για τα έτη 2012-2014, που δεν θα μειώσουν όμως άλλο τα εισοδήματα των εργαζομένων, αφού ήδη ένα μεγάλο ποσοστό των συμπολιτών μας βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχιας και επίσης ένα άλλο μεγάλο ποσοστό βρίσκεται στα όρια της επιβίωσης.
Αυτή την πολύ δύσκολη για τη χώρα μας περίοδο, δυστυχώς, κάποιοι διορισμένοι κρατικοί αξιωματούχοι συνεχίζουν να κατασπαταλούν το δημόσιο χρήμα με τρόπο προκλητικό.
Αναφέρομαι στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και διοικεί την Τράπεζα ο Πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κ. Κλέων Παπαδόπουλος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα, πέραν όλων των άλλων χρεώνει ακόμη και τα προσωπικά του έξοδα στο Τ.Τ.
Σημειώνεται ότι πρωταθλητής στις αμοιβές μελών Δ.Σ. Οργανισμών είναι το Τ.Τ. με ετήσια δαπάνη 1.323.841,93 ευρώ.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες ο κ. Παπαδόπουλος,

1) Προσέλαβε προσωπικό νομικό σύμβουλο με αμοιβή 7.000 ευρώ το μήνα και δωρεάν τηλέφωνο, ο οποίος απασχολείται και στο ΤΑΙΠΕΔ, (διπλοθεσίτης) ενώ το Τ.Τ. διαθέτει οργανωμένη νομική υπηρεσία.
2) Προσέλαβε σύμβουλο επικοινωνίας με αμοιβή 5.000 ευρώ το μήνα.
3) Προσέλαβε σύμβουλο τέχνης!
4) Αποζημίωσε τον κ. Ανδρέα Ταμπρατζή με 200.000 ευρώ, ενώ αποχώρησε οικειοθελώς από τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Τ.Τ., για να τοποθετηθεί ως μέλος στο Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ. Εδώ πρέπει να τονισθεί ότι ο κ. Ταμπρατζής παραμένει αμειβόμενο μέλος του Δ.Σ. του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, παράλληλα δε είναι και σύμβουλος διεθνών σχέσεων στα ΕΛΤΑ (τριπλοθεσίτης).
5) Σε μία περίοδο που όλες οι Τράπεζες για να αντιμετωπίσουν την κρίση μειώνουν τις λειτουργικές τους δαπάνες κλείνοντας Καταστήματα, μειώνοντας τις διαφημιστικές δαπάνες κι ότι άλλο μπορούν να περικόψουν η Διοίκηση του Τ.Τ. συνεχίζει να ανοίγει νέα Καταστήματα, να αντικαθιστά παλιά, συνεχίζει με τον ίδιο παλιό ρυθμό τις διαφημιστικές δαπάνες, τις χορηγίες σε σωματεία, συλλόγους και Μ.Κ.Ο. με σκανδαλώδη τρόπο.
6) Παράλληλα αντί να αξιοποιήσει το ικανότατο προσωπικό που έχει η Τράπεζα, προσλαμβάνει εξωτερικούς συνεργάτες, δημιουργεί νέες θέσεις Γενικών Διευθυντών, χωρίς αντικείμενο στους οποίους καταβάλλει παχυλούς μισθούς, παρέχοντάς τους μάλιστα προκλητικά προνόμια (αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, δωρεάν τηλέφωνα, γραμματείες κ.λ.π.)
7) Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες ο κ. Παπαδόπουλος αγόρασε συντηρητή κρασιών ο οποίος πήγε στο σπίτι του και πληρώθηκε από το Τ.Τ.
8) Αγόρασε και εγκατέστησε στο σπίτι του σύστημα συναγερμού το οποίο πλήρωσε το Τ.Τ.
9) Αγόρασε σχάρα για να μεταφέρει το ποδήλατό του την οποία πλήρωσε το Τ.Τ.
10) Μέσω της Ιδιωτικής Εταιρείας που μισθώνει η Τράπεζα για προσλήψεις σε προσωπικό με σύμβαση ορισμένου χρόνου για να καλύπτει τις ανάγκες της, προσέλαβε υπηρέτες και κηπουρούς για το σπίτι του με χρήματα του Τ.Τ.
11) Η Εταιρεία που έχει αναλάβει την φύλαξη των Καταστημάτων του Τ.Τ. φυλάσσει και το σπίτι του με χρήματα του Τ.Τ.
12) Παίζει με τις προσδοκίες του παρεχόμενου προσωπικού (400-600 άτομα) που εργάζεται στην Τράπεζα, αλλά έχει εργοδότη Ιδιωτική Εταιρεία την οποία μισθώνει το Τ.Τ., καθώς τους υπόσχεται μονιμοποίηση αν και γνωρίζει ότι απαγορεύονται. Επιπλέον διοργανώνει για το ίδιο προσωπικό σεμινάρια, χωρίς να προγραμματισθούν οι εξετάσεις που συνήθως γίνονται μετά το τέλος των σεμιναρίων, ώστε οι συμμετέχοντες να έχουν την πιστοποίηση για το αντικείμενο που διδάχθηκαν, αλλά τους καλεί εκ νέου για τον λόγο αυτό, μετά από δύο μήνες, φορτώνοντας την Τράπεζα με επιπρόσθετη δαπάνη( αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία , φαγητό κ.α.).
13) Πλήρωσε για διαφημιστικό πανό στο Κεντρικό κτίριο(28.000)
14) Ενώ από την συνένωση με την Aspis Bank προσχώρησαν στην Τράπεζα ικανότατα στελέχη, δεν τα χρησιμοποιεί αλλά προτιμά να προσλαμβάνει νέα. Επίσης σε πολλές περιπτώσεις παρότι ενοποιήθηκαν οι δύο Τράπεζες διατηρεί χωρίς λόγο διπλές Διευθύνσεις για ένα αντικείμενο. Δηλαδή και του Τ.Τ. και της Aspis Bank (Οικονομικών, πληροφορικής κ.λ.π.)

Εν όψει των ανωτέρω.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1) Ποια αναγκαιότητα οδήγησε στην πρόσληψη νομικού συμβούλου και ποια είναι η μηνιαία αποζημίωσή του;
2) Ποια αναγκαιότητα οδήγησε στην πρόσληψη συμβούλου επικοινωνίας σε μια εποχή που οι Τραπεζικές συναλλαγές δεν υπάρχουν και ποια η μηνιαία αποζημίωσή του;
3) Ποια αναγκαιότητα οδήγησε στην πρόσληψη συμβούλου τέχνης και μάλιστα δημοσιογράφου, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις, και ποια η μηνιαία αποζημίωσή της;
4) Με ποια λογική αποζημιώθηκε ο κ. Ταπραντζής με 200.000 ευρώ ,αφού αποχώρησε οικειοθελώς; Ποιες είναι οι συνολικές μηνιαίες αποδοχές του από τις τρεις θέσεις που κατέχει;
5) Πόσα νέα Καταστήματα λειτούργησαν ή αντικαταστάθηκαν ή ανακαινίσθηκαν κατά την περίοδο 2010-2011-2012;
6) Ποιο είναι το συνολικό ποσό που δαπανήθηκε για την λειτουργία, αντικατάσταση ή ανακαίνιση των συγκεκριμένων Καταστημάτων και με ποιο τρόπο έγινε; Δηλαδή απ΄ ευθείας αναθέσεις ή διαγωνισμούς;
7) Ποια η συνολική διαφημιστική δαπάνη τα έτη 2010-2011-2012 και πως επιμερίσθηκε στα διάφορα μέσα;
8) Ποιες οι συνολικές δαπάνες για χορηγίες τα έτη 2010-2011-2012, σε σωματεία, συλλόγους και Μ.Κ.Ο., και ποια είναι αυτά;
9) Πόσους Γενικούς Διευθυντές και Αναπληρωτές Γενικούς Διευθυντές και εξωτερικούς συνεργάτες είχε η Τράπεζα το 2009, πόσους έχει σήμερα και ποιες οι μηνιαίες αποδοχές τους και τα προνόμια αυτών (αυτοκίνητα, τηλέφωνα, καύσιμα κ.λ.π.). Έχουν όλοι τους ανάλογα προσόντα (πτυχία κ.λ.π.) και προϋπηρεσία σε Τράπεζα; Σε τι αντιστοιχία βρίσκονται οι Γενικοί Διευθυντές και Αναπληρωτές Γενικοί Διευθυντές με τις Διευθύνσεις της Τράπεζας; Δηλαδή κάθε Γενικός ή Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής πόσες Διευθύνσεις έχει στην δικαιοδοσία του;
10) Ποια η καθαρή θέση της Τράπεζας σήμερα; ( ζημίες ή κέρδη)

Κατάθεση εγγράφων.

Παρακαλούμε να κατατεθούν τα ακόλουθα έγγραφα:

Αντίγραφα κάθε σχετικού εγγράφου που τεκμηριώνει και αποδεικνύει τα ανωτέρω στοιχεία.

α) Για τα υπο στίχο 1,2,3 θέματα, αντίγραφα αποφάσεων Δ.Σ. για τις αντίστοιχες προσλήψεις, και αντίγραφα βεβαιώσεων αποδοχών.

Β) Για το υπο στίχο 4 θέμα, αντίγραφο του Δ.Σ. για την απόφαση αποζημίωσης και αντίγραφα βεβαιώσεων αποδοχών από τους οργανισμούς, στους οποίους απασχολείται.

γ) Αντίγραφα αποφάσεων του Δ.Σ. για την λειτουργία νέων, όσων αντικαταστάθηκαν και όσων παλαιών ανακαινίστηκαν Καταστημάτων.

δ)Αντίγραφα αποφάσεων Δ.Σ. με βάση τα οποία εγκρίθηκε η σχετική δαπάνη για το κάθε νέο ή ανακαινιζόμενο Κατάστημα , ο τρόπος με τον οποίο έγιναν αυτές (ανάθεση ή διαγωνισμός) και οι συμβάσεις που υπογράφηκαν από τα δύο μέρη για κάθε Κατάστημα.

ε) Αντίγραφα αποφάσεων Δ.Σ. για την δημιουργία νέων Γενικών Διευθύνσεων, Αναπληρωτών Γενικών Διευθύνσεων, καθώς και αντίγραφα αποφάσεων των προσλήψεων αυτών, αντίγραφα των συμβάσεων που υπέγραψαν, και αντίγραφα βεβαιώσεων μηνιαίων αποδοχών.

ζ) Για τα υπο στίχο 7,8,9, αντίγραφα παραστατικών αγοράς καθώς και εξόφλησης των αντίστοιχων αγορών και εργασιών τοποθέτησης ( (συντηρητή κρασιών, σχάρα, συναγερμό).

στ) Αντίγραφο σχετικής δαπάνης για το διαφημιστικό πανό του Κεντρικού Καταστήματος (Πεσμαζόγλου)


Στις 14-11-2011, έντεκα βουλευτές υποβάλλουν κοινή ερώτηση:

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2011 κατέθεσα Ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, με θέμα “Αδικαιολόγητες σπατάλες στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο”, που αφορούσε, κυρίως, την ενοικίαση καταστήματος στη Θεσσαλονίκη, η οποία, μέχρι σήμερα, δεν έχει απαντηθεί.
Παράλληλα, στις 27 Σεπτεμβρίου 2011, κατέθεσα για το ίδιο θέμα Επίκαιρη Ερώτηση, κατά τη συζήτηση της οποίας δεν πήρα, ουσιαστικά, καμία απάντηση.
Επανέρχομαι για ένα ηθικό και πολιτικό ζήτημα, που αγγίζει τα όρια του σκανδάλου, ζητώντας, επίσης, διευκρινίσεις και για άλλες πρωτοβουλίες της διοίκησης του Τ.Τ., οι οποίες, κατά την άποψή μου, βλάπτουν τα συμφέροντα της τράπεζας και θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητά της αλλά και τις θέσεις των εργαζομένων.
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ήταν διαχρονικά μια εύρωστη τράπεζα. Ήταν η τράπεζα που αγαπήθηκε όσο καμία άλλη στη χώρα μας. Ο καταθέτης είχε μαζί της συναισθηματικό δέσιμο και ήταν ο θεματοφύλακας του Έλληνα μικροκαταθέτη.
Ακόμη και το 2009, την περίοδο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η τράπεζα παρουσίαζε κέρδη, που ανέρχονταν σε 160 εκατομμύρια ευρώ.
Σήμερα, εξ αιτίας των οικονομικών συνθηκών αλλά και λανθασμένων ή σκόπιμων επιλογών της σημερινής διοίκησης, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο παρουσιάζει, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011, ζημίες της τάξεως του ιλιγγιώδους ποσού των 500 εκατομμυρίων ευρώ.
Αναλυτικά το θέμα έχει ως εξής:
 Τον Απρίλιο του 2009, το Τ.Τ. μίσθωσε και λειτούργησε ένα κατάστημα, επί της οδού Βασ. Όλγας 84, στη Θεσσαλονίκη, δωδεκαετούς διάρκειας, με μηνιαίο μίσθωμα 5000 ευρώ, το οποίο, μετά τις νόμιμες αναπροσαρμογές, έφτασε στο ποσό των 5290 ευρώ ανά μήνα. Τον Ιανουάριο του 2011, συμφωνήθηκε μεταξύ των συμβαλλομένων, Τράπεζας και ιδιώτη, μείωση του μισθώματος στο ποσό των 4232 ευρώ, σταθερό για δύο χρόνια.
 Τον Απρίλιο του 2011 (δύο ακριβώς χρόνια μετά), η Διοίκηση της τράπεζας μίσθωσε νέο κατάστημα, σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από το πρώτο, επί της ιδίας οδού, Βασ. Όλγας 129, με μηνιαίο μίσθωμα 5000 ευρώ, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως κατά ποσοστό ίσο με τον τιμάριθμο, χωρίς να έχει, εν τω μεταξύ, καταγγείλει την προηγούμενη σύμβαση.
 Τον Ιούνιο του 2011, οι εκμισθωτές του πρώτου καταστήματος, οι οποίοι αντελήφθησαν τη μίσθωση του δευτέρου καταστήματος, με επιστολή τους προς τη Διεύθυνση Περιουσίας του Ταχ. Ταμιευτηρίου και τον αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή, κ. Κουτσαβίτη, δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν τη λήξη της μίσθωσης, παραχωρώντας επιπλέον 60τ.μ. στο υπάρχον κατάστημα, με το ίδιο μίσθωμα, των 4232 ευρώ ανά μήνα, για δύο έτη. Απάντηση, όμως, δεν πήραν.
 Στις 23 Σεπτεμβρίου 2011, την ημέρα, δηλαδή, που κατατέθηκε η ερώτησή μου για το εν λόγω θέμα, έξι περίπου μήνες μετά τη μίσθωση του δεύτερου ακινήτου, η Διοίκηση του Τ.Τ. “θυμήθηκε” να καταγγείλει τη σύμβαση για το πρώτο ακίνητο, επί της οδού Βασ. Όλγας 84.
 Για το δεύτερο ακίνητο, επί της οδού Βασ. Όλγας 129, για το οποίο πληρώθηκαν μισθώματα έξι, περίπου, μηνών πριν τεθεί σε λειτουργία, απαιτήθηκαν δαπάνες διαμόρφωσης των χώρων του, που ανέρχονται σε 150.000 ευρώ, περίπου, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμη τον τρόπο ανάθεσης, δηλαδή, με δημοπρασία ή απ' ευθείας ανάθεση.
 Όπως έγινε γνωστό, μετά τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μου, το ακίνητο της οδού Βασ. Όλγας 129 ανήκει σε συγγενική οικογένεια του πρώην πρωθυπουργού και, συγκεκριμένα, στην πεθερά του Ανδρέα Παπανδρέου, αδελφού του πρώην πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου.
 Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της τράπεζας, η Διοίκηση του Τ.Τ. λειτουργεί με μεθόδους των παλαιών καλών εποχών. Όλες οι τράπεζες προσπαθούν να μειώσουν τις λειτουργικές τους δαπάνες, για να ξεπεράσουν όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα την οικονομική κρίση, κλείνοντας καταστήματα, μειώνοντας τη διαφημιστική δαπάνη κι ό,τι άλλο μπορεί να μειώσει τα έξοδα λειτουργίας, αφού οι τραπεζικές εργασίες έχουν μειωθεί κατακόρυφα και οι τράπεζες οφείλουν τη βιωσιμότητά τους στην ενίσχυση από το κράτος. Αντίθετα, η Διοίκηση του Τ.Τ. συνεχίζει να ανοίγει νέα καταστήματα ή να αντικαθιστά παλαιά με νέα, φορτώνοντας έτσι την τράπεζα με δαπάνες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
 Ταυτόχρονα, συνεχίζονται με τον ίδιο ρυθμό οι διαφημιστικές εκστρατείες, που σήμερα δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα, αλλά και οι χορηγίες διαφόρων σωματείων, συλλόγων και Μ.Κ.Ο., με σκανδαλώδη, πολλές φορές, τρόπο.
 Στον τομέα της στελέχωσης της τράπεζας, σε μια εποχή που οι υπάλληλοί της κινδυνεύουν με εργασιακή εφεδρεία και έχουν παγώσει όλες οι προσλήψεις, ο πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αντί να αξιοποιεί το ικανότατο προσωπικό που διαθέτει η Τράπεζα, προσλαμβάνει εξωτερικούς συνεργάτες, ρουσφετολογικά και κομματικά, πολλές φορές χωρίς ιδιαίτερα προσόντα. Καταβάλλει παχυλούς μισθούς, παρέχοντάς τους, μάλιστα, αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού (BMW, Mercedes) και άλλες ανέσεις, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τη λειτουργία της τράπεζας και τα έξοδά της.

Με βάση τα ανωτέρω

Επερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός

1) Ήταν προς το συμφέρον της τράπεζας η αντικατάσταση του καταστήματος, επί της οδού Βασ. Όλγας 84, στη Θεσσαλονίκη; Είναι νόμιμη η διαδικασία που τηρήθηκε και είναι πολιτικά ηθικό να μισθώνεται, εν μέσω κρίσης, κατάστημα που ανήκει στην πεθερά του αδερφού του πρώην πρωθυπουργού, για να αντικαταστήσει κάποιο άλλο που θα μείνει ξενοίκιαστο;
2) Πόσα καταστήματα μισθώθηκαν ή αντικαταστάθηκαν το έτος 2011, σε ποιες περιοχές, ποια η αναγκαιότητα και σε ποιους ανήκουν τα εν λόγω καταστήματα;
3) Σε ποιο ύψος ανέρχεται, συνολικά, η δαπάνη των παρεμβάσεων και του εξοπλισμού, σε όλα τα καταστήματα που μισθώθηκαν στο διάστημα αυτό; Σε ποιον ή ποιους ανατέθηκαν οι προαναφερόμενες εργασίες και με ποια διαδικασία, με απ' ευθείας ανάθεση ή διαγωνισμό;
4) Σε ποιο ύψος ανέρχονται συνολικά οι διαφημιστικές δαπάνες τις τράπεζας, κατά το τρέχον έτος και σε ποια μέσα δόθηκαν;
5) Σε ποιο ύψος ανέρχονται οι χορηγίες σε συλλόγους, οργανισμούς, Μ.Κ.Ο. κλπ., τον τελευταίο χρόνο και ποιοι είναι αυτοί που δέχθηκαν τις χορηγίες;
6) Πόσοι προσλήφθηκαν στην τράπεζα, ως Γενικοί Διευθυντές, αναπληρωτές Γενικοί Διευθυντές, Διευθυντές, Νομικοί Σύμβουλοι ή Συνεργάτες, ποιο το έργο τους και ποια η μηνιαία αμοιβή τους;

Αθήνα 14 Νοεμβρίου 2011 Οι Επερωτώντες Βουλευτές
1. Αναστασιάδης Σάββας
2. Ιωαννίδης Ιωάννης
3. Καμμένος Παναγιώτης
4. Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος
5. Βρούτσης Ιωάννης
6. Τζηκαλάγιας Ζήσης
7. Καριπίδης Αναστάσιος
8. Βόζεμπεργκ Ελίζα
9. Βαγιωνάς Γεώργιος
10. Ιατρίδη Μίκα
11. Παπασιώζος Κωνσταντίνος

Στις 27-9-2011, ο Σάββας Αναστασιάδης ερωτά:

Σε συνέχεια της από 23.09.2011 ερώτησης Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, προς τον Υπουργό Οικονομικών και μετά από τα νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, σε σχέση
 με την εκμισθώτρια του ακινήτου στο οποίο μεταφέρεται το υποκατάστημα του Ταχ. Ταμιευτηρίου στη Θεσσαλονίκη και τη συγγενική της σχέση με πρόσωπα του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος
 με το ύψος της μίσθωσης, που για για τα σημερινά δεδομένα της οικονομικής συγκυρίας, καθώς και της συγκεκριμένης οικοδομικής περιοχής, είναι πάρα πολύ υψηλό
 με την ύπαρξη ή μη, απόφασης του Δ.Σ. του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, για τη συγκεκριμένη ενέργεια

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Υπάρχει σχετική απόφαση του Δ.Σ. του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, για τη μετεγκατάσταση του υποκαταστήματος της Βασ. Όλγας και ποιος ο αριθμός της απόφασης;
2. Ποιο είναι το μηνιαίο μίσθωμα που συμφωνήθηκε, ποια οικονομικά στοιχεία ελήφθησαν υπ' όψιν για τη συμφωνία και με ποια διαδικασία έγινε η μίσθωση;
3. Υπάρχει για την κυβέρνηση ηθικό ζήτημα, όταν μια κρατική τράπεζα, η οποία παρουσιάζει ζημιές της τάξης του μισού διασεκατομμυρίου ευρώ για το α΄εξάμηνο του έτους, ενοικιάζει και καταβάλει υψηλότατο τίμημα σε πρόσωπα του στενού συγγενικού περιβάλλοντος του πρωθυπουργού της χώρας;


Στις 23-9-2011, ο Σάββας Αναστασιάδης ερωτά:

Σε μία εποχή που η βιωσιμότητα των Ελληνικών Τραπεζών στηρίζεται στον δανεισμό και στις στερήσεις των Ελλήνων Πολιτών , η διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που στο πρώτο εξάμηνο του 2011 έχει ζημίες 500 εκατομμύρια ευρώ περίπου, αντί να περιορίσει τις δαπάνες , συνεχίζει την έκδοση πολυτελών περιοδικών για να διαφημίσει τους Διευθυντές και τους Συμβούλους της , καθώς και φυλλάδια με τους όρους σύναψης πράξεων με την Τράπεζα, που μέχρι πριν λίγο καιρό δίδονταν σε μία απλή εκτύπωση Α4 στον πελάτη.
Πέρα από αυτά η Διοίκηση της Τράπεζας, σύμφωνα με δημοσιεύματα, δείχνοντας ότι δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης, χορήγησε μέσω Μ.Κ.Ο. , διεθνή συνέδρια που διοργάνωσε ο αδερφός του Πρωθυπουργού κ. Ανδρέας Παπανδρέου.
Τελευταία «μεγαλόπνοη» απόφαση της Διοίκησης της Τράπεζας η μετεγκατάσταση του Καταστήματος της Β. Όλγας , από Β. Όλγας και Μπότσαρη σε κατάστημα στην Β. Όλγας και Αναλήψεως. Δηλαδή μερικές δεκάδες μέτρα ποιο κάτω.
Επειδή οι συνθήκες της λειτουργίας και η δυσκολία του Τραπεζικού μας συστήματος είναι γνωστές .
Επειδή οι πελάτες και οι συναλλαγές με τις Τράπεζες έχουν μειωθεί δραματικά.
Επειδή το νέο Κατάστημα είναι πολύ κοντά στο προϋπάρχων και δεν καλύπτει στην ουσία καμμία ανάγκη.
Επειδή στην περιοχή, σε μικρή απόσταση υπάρχουν άλλα τρία καταστήματα και καλύπτονται οι ανάγκες των καταθετών και της Τράπεζας.
Επειδή η συγκεκριμένη Διοίκηση ανέλαβε την Τράπεζα το 2009 με κέρδη 160 εκ. ευρώ και «κατάφερε» μέσα σε ενάμιση χρόνο να έχει ζημίες 500 εκατ. Ευρώ.
Επειδή ο Πρόεδρος των CDS δείχνει να ζει σε άλλο κόσμο.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1) Ποιες οι δαπάνες για τα πολυτελή περιοδικά και τα φυλλάδια των όρων σύμβασης και με ποιο τρόπο ανατέθηκαν;
2) Ποιοι λόγοι οδήγησαν στην μετεγκατάσταση του καταστήματος Β. Όλγας;
3) Ποιοι έδωσαν την εντολή, ποιος ο αριθμός της απόφασης και ποιοι είχαν την επίβλεψη των έργων;
4) Σε ποιο ύψος ανέρχεται το μηνιαίο μίσθωμα;
5) Η μίσθωση έγινε με διαγωνισμό ή με ανάθεση;
6) Σε ποιο ύψος ανέρχονται οι παρεμβάσεις και ο εξοπλισμός του εν λόγω καταστήματος;
7) Είναι σε γνώση της Πολιτικής Ηγεσίας οι ενέργειες της Διοίκησης της Τράπεζας;
http://taxalia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου