Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


Ο «Ελληνικός Κόσμος» συμμετέχει ενεργά στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος με δράσεις που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των παιδιών για την προστασία του περιβάλλοντος. Την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011 ελεύθερη είσοδος για δύο προβολές της τρισδιάστατης ψηφιακής ταινίας «Η Γη είναι το σπίτι μας» στη «Θόλο», το Θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας του ΙΜΕ. Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ώρες έναρξης: 13:00 & 15:00
Απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση στο 212 254 0000 (κωδ. 0201) λόγω περιορισμένων θέσεων.
Δωρεάν χώρος στάθμευσης 
Η ψηφιακή παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ) «Η γη είναι το σπίτι μας» προβάλλεται στη «Θόλο», το θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας του «Ελληνικού Κόσμο». Με πρωταγωνιστή μια πολική αρκούδα, η παραγωγή αυτή προσεγγίζει με ευθύνη το μείζον θέμα του περιβάλλοντος και της προστασίας του.
Μετά την προβολή μικροί και μεγάλοι θεατές έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα ευχάριστο παιχνίδι περιβαλλοντικών γνώσεων.
Από το 2008 προβάλλεται στη «Θόλο» του «Ελληνικού Κόσμου» η τρισδιάστατη ψηφιακή ταινία του ΙΜΕ «Η Γη είναι το σπίτι μας», ευαισθητοποιώντας μικρούς και μεγάλους έτσι ώστε να συμβάλλουν, στο μέτρο που τους αναλογεί, στην προστασία του περιβάλλοντος.
Με εξαιρετική ζωντάνια και εντυπωσιακά τρισδιάστατα γραφικά παρουσιάζεται το περιβαλλοντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης. Παράλληλα, προτείνονται καθημερινοί τρόποι για την αντιμετώπισή του, που αφορούν την εξοικονόμηση ενέργειας, όπως για παράδειγμα οι ανανεώσιμες πηγές και η ανακύκλωση.
Οι πρωταγωνιστές της ταινίας είναι μία πολική αρκούδα και ένα ψάρι, που με τη σειρά τους επηρεάζονται από τη δική μας συμπεριφορά απέναντι στο περιβάλλον με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ακόμη και η βιωσιμότητά τους.
Μετά την προβολή μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα ευχάριστο παιχνίδι περιβαλλοντικών γνώσεων.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου