Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Όσο κρατάτε η ελπίδα παραμένει! Δύο μήνες

...λάβαμε και αναρτούμε την ακόλουθη επιστολή...


Στις 11 Ιουνίου, απόγευμα, μόλις είχα επιστρέψει από το εξωτερικό και μέσα στο αυτοκίνητο έπαιρνα το δρόμο για το σπίτι. Πρέπει να ήταν η ώρα 5 και άνοιξα το ραδιόφωνο να ακούσω τις ειδήσεις. Σιγά-σιγά συνειδητοποιούσα αυτό που μόλις είχα ακούσει, την απίστευτη ανακοίνωση του γελοίου Κεδίκογλου για την Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση. Πέρασαν μέρες για να το χωνέψω, κυρίως την έλλειψη του τρίτου προγράμματος.



Ακόμα βρίσκομαι υπό την επήρεια του σοκ, εμπλουτισμένου από όλες τις επιπτώσεις και τις σημασίες, τα νοήματα της πράξης. Έλεγε ο Καστοριάδης: "Επαναστατική είναι η περίοδος όπου ο καθένας σταματά να μένει σπίτι του, σταματά να είναι αυτό που είναι συνήθως (τσαγκάρης, δημοσιογράφος, εργάτης ή γιατρός) και ξαναγίνεται ενεργός πολίτης που επιθυμεί κάτι για την κοινωνία… Μια τέτοια επανάσταση δεν είναι βίαιη εξ ορισμού, μπορεί να λάβει χώρα χωρίς σταγόνα αίματος". Μετά την επίθεση της κυβέρνησης στην ΕΡΤ, αν και μέχρι τώρα η ίδια κυβέρνηση είχε κάνει (και συνεχίζει να κάνει) τόσα πολλά εναντίον μας, προσωπικά εγώ δεν μπορώ να αισθάνομαι αυτό που είμαι συνήθως, "τσαγκάρης, δημοσιογράφος, εργάτης ή γιατρός", αλλά απ' την άλλη το σύστημα δεν μου επιτρέπει να δράσω σαν ενεργός πολίτης που συμμετέχει στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Η οργή φουσκώνει επικίνδυνα.

Όσο κρατάτε η ελπίδα παραμένει! Έχετε, βέβαια, σηκώσει πολύ ψηλά τον πήχη αυτό το δίμηνο και η διάδοχη κατάσταση πρέπει να κινείται στο ίδιο επίπεδο. Το σύστημα είναι κοινός εχθρός (και δικός μας και δικός σας), αν όμως βρείτε τον τρόπο να απαγκιστρωθείτε από τους περιορισμούς του, θα είμαι στο πλευρό σας, μαζί με πάρα πολλούς άλλους ανά την Ελλάδα.

Βαγγέλης Κορμπάς
http://dimosiografoiert.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου