Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Μέσω ταχυδρομείου οι απολύσεις των 2.656 εργαζομένων της ΕΡΤ

Ξεκίνησε η αποστολή μέσω ταχυδρομείου των απολύσεων των 2.656 εργαζομένων της ΕΡΤ.'Οπως γράφει το cretalive.gr, τεχνικός της ΕΡΑ Ηρακλείου βρήκε τον φάκελο που περιλάμβανε το χαρτί της απόλυσής του στο κατώφλι του σπιτιού του. Στον φάκελο υπάρχει μία επιστολή, με την οποία ο τεχνικός ενημερώνεται για τη λύση της σύμβασης έργου με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, καθώς και για την καταβολή της αποζημίωσής του -το ακριβές ποσό της οποίας δεν προσδιορίζεται - σε δύο δόσεις.


Επίσης, επισημαίνεται η υποχρέωσή του να παραδώσει τον εξοπλισμό που έχει «χρεωθεί» στο όνομά του.

Παρά τη ψυχρολουσία, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ πάντως δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στις επάλξεις, μεταδίδοντας ειδήσεις και πρόγραμμα, 24 ώρες το 24ωρο μέσω διαδικτύου.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων είχαν μία πρώτη συνάντηση με τον αρμόδιο υφυπουργό Παντελή Καψή, ενώ σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν στη συνέχεια επαναβεβαίωσαν τις θέσεις τους για:


·        Κατάργηση της ΠΝΠ και ΚΥΑ που βάζουν «λουκέτο» στην ΕΡΤ.

·        Μόνιμη αποκατάσταση του σήματος και των πομπών της ΕΡΤ.

·        Έναρξη διαλόγου χωρίς το τετελεσμένο των απολύσεων.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δηλώνουν ανοικτοί στο διάλογο και αποφασισμένοι να μην παραιτηθούν της αποστολής τους.
«Συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε το μοναδικό όπλο που έχουμε, τη δουλειά μας, κρατώντας την ΕΡΤ ανοιχτή και ζωντανή, με συνεχές ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα και διακτυακή ενημέρωση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ψήφισμα της γενικής συνέλευσης.

http://www.greekmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου