Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Απέρριψε ο Π.Καψής την πρόταση των εργαζομένων – Οι εξελίξεις στην ΕΡΤ

Απέρριψε ο Π.Καψής την πρόταση των εργαζομένων – Οι εξελίξεις στην ΕΡΤ
Απέρριψε και τη νέα πρόταση των εργαζομένων της ΕΡΤ ο υφυπουργός ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής, επικαλούμενος τα τεράστια προβλήματα που, όπως είπε, θα δημιουργηθούν με την τρόικα. Στο μεταξύ, εξώδικο στους αρμόδιους υπουργούς Γιάννη Στουρνάρα και Παντελή Καψή έστειλε ο οργανισμός συλλογικής διαχείρισης δικαιωμάτων Ελλήνων ηθοποιών «Διόνυσος», για την παράνομη -όπως υποστηρίζουν- προβολή από την ΔΤ ταινιών και προγραμμάτων, που ανήκουν στο ρεπερτόριο του οργανισμού. Επίσης, με αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου, διεκδικούν την πληρωμή των τιμολογίων, που έμειναν ανεξόφλητα με το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Αν και εμμέσως παραδέχτηκε ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν ένα σοβαρό πολιτικό λάθος, το οποίο δυσκολεύεται να παραδεχτεί η κυβέρνηση αποδεχόμενη τις προτάσεις των εργαζομένων, ο Παντελής Καψής σε νέα ραδιοφωνική συνέντευξή του «έδειξε» την τρόικα, για να εξηγήσει γιατί δε συζητάει καν τη νέα πρότασή μας για άμεση λειτουργία της ΝΕΡΙΤ απο το Ραδιομέγαρο.
Τελικά, οι απολύσεις έγιναν για να συμπληρώσουμε τα 12.500 «κεφάλια», που είχαμε υποσχεθεί στην τρόικα, ή για να ανανεωθεί το προσωπικό; Και τι σημαίνει, άραγε, ανανέωση; «Φύγετε εσείς, που δε μας κάνετε, για να έρθουν οι φίλοι μας»; Γιατί, μόνο δείγματα διαφάνειας και αξιοκρατίας δεν προσφέρουν οι διαδικασίες, που έχουν ακολουθηθεί μέχρι τώρα…
Ο κ. Καψής απέφυγε να δεσμευτεί για το πότε θα λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ, παρεπέμποντας με… νόημα σε πολιτικές συμφωνίες, που πρέπει να προηγηθούν. Παραδέχτηκε πως ίσως γίνουν για το μεταβατικό στάδιο συμβάσεις διευθυντικών στελεχών και εκτός προκήρυξης, ό,τι, δηλαδή, γινόταν και στην «αμαρτωλή» ΕΡΤ. Υπεραμύνθηκε, πάντως, των διαδικασιών ΑΣΕΠ, παραγνωρίζοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού της ΕΡΤ έχει περάσει ακριβώς από τέτοιες διαδικασίες!
Σχετικά με τη ρύθμιση για τις αποζημιώσεις, για την οποία είχε προσωπικά δεσμευτεί, απειλώντας ακόμη και με παραίτηση, ο κ. Καψής έφτασε να χαρακτηρίσει ικανοποιητική την τροποποίησή της, ενώ γνωρίζει ότι, ουσιαστικά, απαγορεύει για τρία χρόνια σε όσους διεκδικούν πλήρη αποζημίωση να απασχοληθούν, έστω και για δύο μήνες, όχι μόνο στη ΝΕΡΙΤ, αλλά οπουδήποτε στο δημόσιο.
Απέρριψε και τη νέα πρόταση των εργαζομένων της ΕΡΤ ο υφυπουργός ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής, επικαλούμενος τα τεράστια προβλήματα που, όπως είπε, θα δημιουργηθούν με την τρόικα.
Απέρριψε και τη νέα πρόταση των εργαζομένων της ΕΡΤ ο υφυπουργός ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής, επικαλούμενος τα τεράστια προβλήματα που, όπως είπε, θα δημιουργηθούν με την τρόικα.
Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ έχουν προτείνει στον Παντελή Καψή να λειτουργήσει απευθείας η ΝΕΡΙΤ από τις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής, χωρίς τη λειτουργία ενδιάμεσου φορέα, αλλά και να συνεχίσουν να παράγουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ το πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ και με ταχύτατες διαδικασίες να αποχωρήσουν με σύνταξη όσοι το επιθυμούν.
Πηγές: ΝΕΤ, ΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου