Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΤΟ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΚΟΡΜΠΑΤΣΟΦ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Επιμέλεια άρθρου Vagedim

Η τραγωδία στο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας Τσερνομπίλ έγινε με σκοπό την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, προκειμένου να γίνει ο διαχωρισμός της Ουκρανίας από τη Ρωσία.

Αυτά είναι τα ευρήματα μιας ανεξάρτητης φυσικά έρευνας που διενεργήθηκε από έναν πυρηνικό φυσικό τον Nikolai Kravchuk (αποφοίτησε από το τμήμα πυρηνικής θεωρίας Τμήμα Φυσικής του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας.)

Τα αποτελέσματα της μελέτης που περιγράφονται στην εργασία του «Τα μυστικά της καταστροφής του Τσερνομπίλ," που δημοσιεύθηκε το 2011 στη Μόσχα, έλαβε μια κάποια απήχηση. 

Πριν ακόμη από τη δημοσίευση του βιβλίου, μετά την πρώτη διαρροή στο ουκρανικό Τύπο, ο Kravchuk αμέσως απολύθηκε από τη δουλειά του στο Ινστιτούτο Θεωρητικής Φυσικής, στην Εθνική Ακαδημία Επιστημών.

Ο επιστήμονας βεβαιώνει ότι η έκρηξη του αντιδραστήρα ήταν προ-σχεδιασμένη και εκτελέστηκε υπό την ηγεσία της Κεντρικής Επιτροπής του Γκορμπατσόφ.

Από 1 έως 23 Απρ. 1986 "η κατάσταση του αντιδραστήρα έχει αλλάξει. Τέτοιες αλλαγές δεν συμβαίνουν τυχαία, αλλά ως αποτέλεσμα των καλά-προγραμματισμένων,προ-εφαρμοσμένων ενεργειών ", γράφει ο Kravchuk. 

Στην τέταρτη μονάδα περιείχε την υψηλότερη ποσότητα ραδιενεργού υλικού σε 1.500 MCI. Μέχρι τη στιγμή της δοκιμής ο αντιδραστήρας ήταν εξαιρετικά ασταθής με  πτώση της παραγωγής. 

Επιπλέον, σε ορισμένα στοιχεία του αντιδραστήρα ήταν ενα άκρως εμπλουτισμένο καύσιμο από πυρηνικά υποβρύχια (πλουτώνιο-239), με αποτέλεσμα την απότομη αύξηση της θερμοκρασίας και της ισχύος στον πυρήνα. 

Εκπαιδευμένοι επαγγελματίες του Τσερνομπίλ δεν είχαν την άδεια να εργαστούν την ημέρα των δοκιμών, και εκείνοι που ήταν τότε στο σταθμό, "ζήτησαν να πείσουν τον υπεύθυνο δοκιμών της Α. Dyatlov να σταματήσει αμέσως τη δοκιμή, και να κλείσει τον αντιδραστήρα." Χωρίς αποτέλεσμα, βέβαια καθώς ο ίδιος πήρε αντίθετες οδηγίες.







Πηγή
http://attikanea.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου