Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Η ύδρευση και η αποχέτευση είναι ανθρώπινο δικαίωμα! Υπογράψτε τώρα!



Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, όχι εμπόρευμα! Καλούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προτείνει νομοθεσία που να υλοποιεί το ανθρώπινο δικαίωμα πρόσβασης σε ύδρευση και αποχέτευση, το οποίο είναι αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ, και να προωθεί την παροχή ύδρευσης και αποχέτευσης ως απαραίτητων δημόσιων υπηρεσιών για όλους.


Η νομοθεσία τής ΕΕ πρέπει να απαιτήσει από τις κυβερνήσεις να εξασφαλίζουν και να παρέχουν σε όλους τους πολίτες πρόσβαση σε επαρκή ποσότητα καθαρού, πόσιμου νερού και σε δίκτυο αποχέτευσης.

Προτείνουμε:

Ίσως ένα από τα μεγαλύτερα κινήματα διαμαρτυρίας στην Ευρωπαϊκή ένωση βρίσκεται σε εξέλιξη, και αφορά το σταμάτημα της ιδιωτικοποίησης του νερού στην Ευρώπη.
  1. Τα θεσμικά όργανα και τα κράτη-μέλη τής ΕΕ να είναι υποχρεωμένα να εξασφαλίζουν ύδρευση και αποχέτευση για όλους τους πολίτες.
  2. Η υδροδότηση και η διαχείριση των υδάτινων πόρων να αψηφούν τους «κανόνες τής εσωτερικής αγοράς» και να απαγορεύεται η απελευθέρωση της αγοράς των υπηρεσιών ύδρευσης.
  3. Η ΕΕ να εντείνει τις προσπάθειές της για να έχουν όλοι πρόσβαση σε ύδρευση και αποχέτευση.
Η συλλογή υπογραφών γίνεται εντός επίσημου Ευρωπαϊκού θεσμικού πλαισίου, και μόλις συγκεντρωθεί ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός υπογραφών από 7 χώρες, τότε δεσμεύεται η Κομισιόν να επανεξετάσει το ζήτημα.
Τον ελάχιστο αριθμό έχουν πιάσει ήδη οι Γερμανία, Αυστρία και Βέλγιο, ενώ Ελλάδα και Κύπρος έχουν τον χαμηλότερο αριθμό υπογραφών, την ίδια στιγμή που η Ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να πουλήσει το νερό της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης στην Γαλλική εταιρία Suez, γνωστή και ως “πανούκλα” στις πόλεις που αγόρασε δημοτικές εταιρίες ύδρευσης.

Δείτε το βίντεο της ομάδας που δημιουργήθηκε για τη σωτηρία του νερού


Νερό, ανθρώπινο δικαίωμα ή εμπόρευμα;

Υπογράψτε για να σώσουμε το νερό από την ιδιωτικοποίηση του. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και όχι προϊόν


Υπογράψτε εδώ

Τυπώστε το συνημμένο και δώστε σε φίλους, στα ψιλικατζίδικα της γειτονιάς και σε όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο…
ΝΕΡΟ

Πηγή: StopAlimentariusright2water.eu/el

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου