Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

"Δεν θα μειωθούν οι τιμές του φυσικού αερίου"!

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΕΙ ΓΙΑ ΤΑΡ
Συνέτριψε τα όνειρα των κυβερνώντων για μείωση των τιμών του φυσικού αερίου ο εκπρόσωπος της SOCAR στο Βέλγιο, Βούσαλ Μάμαντοφ, ο οποίος ομολόγησε ότι κάτι  τέτοιο όχι μόνο δεν θα συμβεί αλλά ούτε καν τους περνάει από το μυαλό.
 
Προς τι το πανηγύρι τότε της επιλογής του ΤΑΡ αλλά και του "χαρίσματος" του ΔΕΣΦΑ στους βέρους Τούρκους Αζέρους; Αφού δεν θα έχουμε κανένα όφελος(ούτε καν τέλη διελεύσεως) προς τι η χαρά; Επειδή χαίρονται στην Πρεσβεία (Μία είναι η Πρεσβεία, με έδρα πέραν του Ατλαντικού);
 
Ο Βούσαλ Μάμαντοφ είναι από το 2012 διευθυντής της SOCAR Βελγίου και δρα ως «αγωγός» επικοινωνίας μεταξύ της ΕΕ και της εταιρείας στο Αζερμπαϊτζάν.
 
Ο άνθρωπος ρωτήθηκε εάν ο ΤΑΡ θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και τι φύσεως και ιδού η απάντηση 
 
 "Υπολογίζουμε γύρω στις 2.000 άμεσες θέσεις εργασίας και πολλαπλάσιες έμμεσες, που έχουν σχέση με παροχή υπηρεσιών! Χωρίς να έχω τέλεια κατανόηση της αγοράς εργασίας της Ελλάδας, πιστεύω πως 2.000 άμεσες θέσεις εργασίας έρχονται σε πολύ καλή χρονική στιγμή (σπουδαία τα λάχανα)." 
 
Όπως καταλάβατε οι θέσεις εργασίας θα είναι σκαπτικού τύπου, δηλαδή η κατασκευή και ολοκλήρωση του αγωγού. Θα απαιτηθούν ανειδίκευτοι ως επί το πλείστον εργάτες, οι οποίοι φυσικά οι περισσότεροι δεν θα είναι Έλληνες. Οι εργασίες θα είναι του στιλ "οι Ντάλτον σπάνε πέτρες στη φυλακή".
 
Φυσικά για μονιμότητα δεν γίνεται λόγος μόλις ολοκληρωθεί το έργο όλοι αυτοί οι 2000 τυχεροί, θα εξαφανιστούν. Όσο για τις έμμεσες θέσεις εργασίας, μάλλον θα είναι οι καντίνες που θα προμηθεύουν, με καφέ και τυρόπιτες τους εργαζόμενους.
 
Το σόου όμως συνεχίζεται, όταν ρωτάται ο αγαπητός κύριος εάν θα μειωθούν οι τιμές. Εδώ θα γελάγαμε εαν δεν πονούσε τόσο η τσέπη μας. 
 
"Καταλαβαίνω πως ξεκάθαρα οι τιμές αερίου είναι για τους καταναλωτές το κυριότερο μέλημα, αλλά υπάρχουν πολλά άλλα προτερήματα και πρέπει να κοιτάξουμε τη μεγαλύτερη εικόνα. Δεν περιμένω χαμηλότερες τιμές για το αέριο, αλλά βλέπω το έργο ως μια εξασφάλιση για μεγαλύτερη ενεργειακή ασφάλεια(!), μέσω της διαφοροποίησης των πηγών ενέργειας και των επιλογών μεταφοράς. Θα δημιουργήσει ανταγωνισμό στην αγορά, και η αγορά από μόνη της θα δημιουργήσει τις τιμές. Η κύρια φιλοσοφία του Νότιου διαδρόμου Αερίου είναι το το να φέρει δυναμισμό στην ενεργειακή αγορά της ΕΕ."
 
"Άρες, μάρες, κουκουνάρες" τότε γιατί επιλέξαμε να προσδέσουμε τη χώρα στην "μικρή" "Τουρκία"; Χωρίς κανένα απολύτως όφελος; Γιατί δεχτήκαμε να παιχτεί εις βάρος των Ρώσων αυτό το "βρώμικο" παιχνίδι; Γιατί έτσι ζήτησαν οι "σύμμαχοί" μας οι Αμερικανοί; Και λοιπόν τζάμπα τους δίνουμε ότι ζητάνε; Ας είναι καλύτεροι από τους Ρώσους, να τους επιλέγουμε, όχι να κάνουν το δικό τους χωρίς να μας προσφέρουν ΤΙΠΟΤΑ.
 
Μάλιστα ο εκπρόσωπος είπε, ότι δεν ήταν καν προτεραιότητα αυτό (η μείωση των τιμών). Απλά θελαν να σπάσουν τα νεύρα των Ρώσων. Η δε Πρεσβεία ικανοποιήθηκε και προφανώς όλα τα κατεστημένα ΜΜΕ ξεκίνησαν έναν ορυμαγδό αστήρικτων και ασαφών, χωρίς επιχειρήματα υποθέσεων περί "ενεργειακής αναβάθμισης" και άλλα...πράσινα άλογα γνωρίζοντας ότι ο κόσμος δεν είναι σε θέση να καταλάβει τι έγινε και θεωρώντας τον ότι διαθέτει νοημοσύνη "πιθηκάνθρωπου".
 
Κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν για το σημερινό φιάσκο, που καταδεικνύει ότι η SOCAR πήρε τον ΔΕΣΦΑ για καουμπόικο "καπρίτσιο" εις βάρος των κορόιδων, όλων ημών.
 









Πηγή
http://attikanea.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου