Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013

Οι κούκλες της ZARA επαναστατούν!

Οι κούκλες της εταιρείας ZARA «το ‘σκασαν» από κατάστημα της εταιρείας στο κέντρο της Αθήνας για να πάρουν μέρος σε διαμαρτυρία της Greenpeace, δηλώνοντας ότι δεν θέλουν να είναι πια θύματα μόδας με τοξικά! 

Οι κούκλες πόζαραν έξω από το κατάστημα και ξεδίπλωσαν πανό με το μήνυμα «Μόδα ZΑRA χωρίς τοξικά». Παράλληλα, χόρεψαν με εθελοντές της Greenpeace και ενημέρωσαν τους περαστικούς για το πρόβλημα της χρήσης τοξικών στην κατασκευή ρούχων της εταιρείας.

Σύμφωνα με νέα έρευνα της Greenpeace μεγάλες εταιρείες μόδας, όπως η ZARA, κατασκευάζουν ρούχα με τη χρήση επικίνδυνων χημικών που όταν απελευθερώνονται στο περιβάλλον και διασπώνται σε ουσίες που προκαλούν ορμονικές διαταραχές, ακόμα και καρκίνο. Οι αναλύσεις της Greenpeace βρήκαν τέτοιες επικίνδυνες τοξικές ουσίες σε ρούχα 20 μεγάλων εταιριών.
Η ZARA είναι η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης ρούχων, καθώς παράγει 850 εκατομμύρια ρούχα το χρόνο. Το μέγεθος, η μαζική εμπορία και διανομή, αλλά και η επιρροή που ασκεί η συγκεκριμένη εταιρεία μπορούν να οδηγήσουν τη βιομηχανία μόδας στο να μην χρησιμοποιεί αυτές τις τοξικές ουσίες για τα προϊόντα της.
Η Greenpeace ζητάει από τη ZARA να δεσμευτεί ότι θα απαλείψει τη χρήση επικίνδυνων χημικών ουσιών από την παραγωγή της και θα δημοσιοποιήσει όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη χρήση τέτοιων ουσιών στα εργοστάσια  των προμηθευτών της.  Η ZARA οφείλει να τηρήσει την εταιρική της δέσμευση  για προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, βάζοντας τον πελάτη και φυσικά τους υδάτινους πόρους του, στο κέντρο του ιδιαίτερου επιχειρηματικού της μοντέλου, όπως ισχυρίζεται. 
http://www.greenpeace.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου