Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

“Παραιτήθηκε” ο υπεύθυνος ασφαλείας της Speedex μετά το θάνατο εργαζόμενου

Στις  29/05 , μετά την κηδεία του αδικοχαμένου συναδέλφου Γ. Σταμίρη , πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α. , του Σωματείου Εργαζομένων SPEEDEX και του Ε.Κ.Α. με την εργοδοσία της SPEEDEX με αίτημα την άμεση απομάκρυνση του συνταξιούχου ασφαλίτη Τσώτα από την εταιρεία , και τον καταλογισμό ευθυνών σε όλους τους υπεύθυνους.
Η εταιρεία απάντησε πως θέλει μια εβδομάδα διορία προκειμένου να αποφασίσει τι θα κάνει !!! Οι εργαζόμενοι απάντησαν με μια μαζική συνέλευση που πραγματοποίησαν έξω από την εταιρεία και εξουσιοδότησαν τον Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α. και το Σωματείο Εργαζομένων SPEEDEX να προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας.


Σήμερα, έπειτα από την πίεση της χθεσινής μαζικής συμμετοχής και της άμεσης ανταπόκρισης των συναδέλφων στις κινητοποιήσεις, η SPEEDEX  ¨παραίτησε¨ τον απόστρατο ασφαλίτη ( του ¨αποφασίζουμε και διατάζουμε¨ ) Τσώτα . Επίσης η εταιρεία δεσμεύτηκε να συζητήσει με το σωματείο  τον ρόλο και τις αρμοδιότητες του υπεύθυνου ασφαλείας της SPEEDEX ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον οι αυθαιρεσίες που οδήγησαν στο θάνατο του συναδέλφου μας.
Αυτό όμως δεν απαλλάσσει την εταιρεία από τις ευθύνες της, καθώς ο ¨ διευρυμένος ¨ρόλος του Τσώτα δεν εκδηλώθηκε πρώτη φορά στην περίπτωση του συνάδελφου Σταμίρη. Το παρελθόν και οι ¨ περγαμηνές ¨ του εν λόγω ασφαλίτη ήταν το βασικό κριτήριο για την επιλογή του από την εταιρεία καθώς αυτο τον καθιστούσε ιδανικό για τις εξωθεσμικές του δραστηριότητες στο πόστο του υπευθύνου ασφαλείας ( παρακολούθηση κινητοποιήσεων σε καταστήματα – franchise που δεν εμπίπτουν τυπικά στην δικαιοδοσία της μητρικής, φωτογράφηση συνδικαλιστών μελών του Σωματείου και γενικώς μπόλικη ¨ δουλειά εκτός γραφείου ¨ ).
Για τα Σωματεία όμως το θέμα δεν τελειώνει εδώ. Το επόμενο βήμα θα είναι η από κοινού αυριανή προσφυγή στην Εισαγγελία για καταλογισμό ευθυνών τόσο στον Τσώτα όσο και στην SPEEDEX .

http://settea.blogspot.com/

Στο ίδιο θέμα….

Με κάλεσμα του ΣΕΤΤΕΑ και του επιχειρησιακού σωματείου στη SPEEDEX, προχώρησαν σε 4ωρη στάση εργασίας την Τρίτη 29/5, κατά τη διάρκεια της κηδείας του άτυχου εργαζόμενου, με αιτήματα την άμεση απομάκρυνση του υπεύθυνου ασφαλείας Δ. Τσώτα, τον άμεσο καταλογισμό ευθυνών σε όλους τους υπεύθυνους για το θάνατο του Γ. Σταμίρη και την καταβολή αποζημίωσης στους δικαιούχους κληρονόμους του. Η μαζική συμμετοχή την Τρίτη, η αποφασιστικότητα των εργαζομένων στο να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις, που έκαμψε την αρνητική στάση της πλειοψηφίας του επιχειρησιακού σωματείου και το ανάγκασε να κηρύξει νέες στάσεις εργασίας για την Τετάρτη 30 και την Πέμπτη 31/5, όπως πρότεινε το κλαδικό σωματείο, οδήγησαν σε μια πρώτη νίκη. Η εταιρεία αναγκάστηκε να προχωρήσει στην απόλυση του υπευθύνου ασφαλείας, Δ. Τσώτα, σήμερα το πρωί. Μετά από αυτή την εξέλιξη τα 2 σωματεία ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους.

 http://www.dea.org.gr 
 Θυμίζουμε πως η υπόθεση αφορά εργαζόμενο που ήταν καρδιοπαθής, η εταιρεία το γνώριζε, ωστόσο πιέστηκε από τον Τσιώτα να εξηγήσει την απώλεια 3 φακέλων ή να παραιτηθεί  και δεν άντεξε, δείτε σχετικό άρθρο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου