Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

«Η τουρκική εξωτερική πολιτική και η ανάδειξη της Τουρκίας σε περιφερειακή δύναμη»

Ακύρωσαν διημερίδα - μήπως φοβήθηκαν;
Ειρωνικά σχόλια άκουσα από γνωστό καθηγητή της πανεπιστημιακής κοινότητας αναφορικά με την άρον άρον ακύρωση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευ. Βενιζέλο μιας σπουδαίας διημερίδας, που θα πραγματοποιούνταν στην Ανώτατη Σχολή Πολέμου των Ενόπλων Δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη.
Ήταν σχεδιασμένη για την Πέμπτη και την Παρασκευή 24-25 Φεβρουαρίου 2011, αλλά ακυρώθηκε με εντολή υπουργού λίγες μέρες πριν. Κορυφαίοι έλληνες πανεπιστημιακοί, διπλωμάτες και αναλυτές είχαν προσκληθεί και είχαν αποδεχτεί τη συμμετοχή τους. Μεταξύ αυτών ο Νεοκλής Σαρρής, ο Γιάννης Μάζης, ο Παναγιώτης Ήφαιστος, ο Μάριος Ευρυβιάδης και πολλοί άλλοι.

Τι κρύβεται πίσω από την Διαφήμιση της vodafone; ΔΕΙΤΕ ΤΟ..

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Το ρόδι

«Χίλιοι μύριοι καλογέροι σ' ένα ράσο τυλιγμένοι! Τι είναι;» Το ρόδι!
Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, σ’ όλα τα ελληνικά σπίτια εδώ και πολλούς αιώνες, υποδεχόμαστε τον νέο χρόνο σπάζοντας ένα ρόδι στο κατώφλι της πόρτας μας για καλή τύχη. Είναι επίσης συνηθισμένο δωράκι ένα μεταλλικό ρόδι με κόκκινη κορδελίτσα, για να φέρει ‘γούρι’ για τον νέο χρόνο.
Οι παραδόσεις μας περιλαμβάνουν το σπάσιμο του ροδιού και στους γάμους, για καλή τύχη, γονιμότητα και ευημερία. Πρόκειται για παράδοση που χάνεται στα βάθη της ιστορίας των Ελλήνων, αλλά και άλλων αρχαίων λαών. 

Tsopana Rave - Ειμαι Ninja (και το κεφι μου θα κανω)


Lost Pyramids of Rock Lake


Frank Joseph
Εκδ.: Galde Press, 2002

Δυστυχώς στη χώρα μας ενώ έχουν μεταφραστεί αρκετά έργα για την ιστορία και τη καταστροφή της Ατλαντίδας, ωστόσο σχεδόν κανένα τους δεν αποτελεί επιτόπια έρευνα προς ανακάλυψη αποδεικτικών στοιχείων.

Σε αντιδιαστολή το βιβλίο του διάσημου Frank Joseph είναι ένα οδοιπορικό στη μαγευτική λίμνη του Wisconsin. Εκεί, που ανακαλύφθηκαν πανέμορφα, πολυεπίπεδα , πυραμιδοειδή οικοδομήματα στο βάθος της λίμνης. Ζωντανές αποδείξεις ενός ξεχασμένου πολιτισμού της αρχαιότητας. Μάλιστα η χρονολόγηση τους , τα τοποθετεί στο 3.000 π.Χ., μια εποχή, κατά την οποία δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάτι τόσο προηγμένο στην Αμερική, όπως διατείνονται οι Ακαδημαϊκοί. Με διαφορά το καλύτερο βιβλίο για τη χαμένη ιστορία της Ατλαντίδας!

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Εγρηγορότα και ομαδικές ψυχές

Εγρηγορότα και ομαδικές ψυχές
Στο πεδίο του εσωτερισμού, υπάρχει μία πολύ ενδιαφέρουσα κατηγορία «οντοτήτων» που ενώ η υπόστασή τους συνήθως θεωρείται ανύπαρκτη, κατά περιπτώσεις, αυτές μπορούν να αλληλεπιδράσουν με ένα σύνολο ανθρώπων. Οι ιδιαίτερες αυτές «οντότητες» ονομάζονται εγρηγορότα και ομαδικές ψυχές.
Η έννοια της «ομαδικής ψυχής» αφορά σε νοητικές κατασκευές που προκύπτουν όταν ένα σύνολο ανθρώπων σχηματοποιεί στο μυαλό του μία ιδέα, σκέψη, μορφή, ή ένα ιδεώδες και βασική κινητήριος δύναμη για τη δημιουργία μίας ομαδικής ψυχής είναι το συναίσθημα. Ο συναισθηματικός δεσμός είναι αυτός που δημιουργεί και συντηρεί την ομαδική ψυχή ως νοητικό παράγωγο μεταξύ κάποιων ανθρώπων, ένας εκ των οποίων αποτελεί και τον «γονέα» της.

Ο αστροναύτης της Σαλαμάνγκα

Η Ομάδα Πυθέας και ο Παράξενος Ταξιδιώτης ταξιδεύουν στη Σαλαμάνκα της Ισπανίας, ώστε να δουν από κοντά τον ανάγλυφο αστροναύτη στην πρόσοψη του Νέου Καθεδρικού της πόλης. Μυστήριο, hoax ή κάτι άλλο; Ο Νικόλαος Κουμαρτζής καλύπτει το θέμα για την Meta-TV και το www.metafysiko.gr. (Ελληνική Κοινότητα του Μεταφυσικού).

Το Μουσείο των Τατουάζ (Ολλανδία)


Στον αριθμό 130 της οδού Oudezijds Achterburgwal, στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, ο παράξενος ταξιδιώτης μπορεί να επισκεφθεί ένα εξαιρετικά αλλόκοτο μουσείο αφιερωμένο στην τέχνη των.. τατουάζ. Και λέω αλλόκοτο, γιατί δεν περιορίζεται μόνο σε φωτογραφίες από σχέδια ή ειδικά εργαλεία, αλλά προχωράει ένα βήμα πιο πέρα εκθέτοντας πραγματικά τατουάζ πάνω σε κομμάτια δέρματος ή σε ολόκληρα ανθρώπινα μέλη διατηρημένα σε φορμαλδεΰδη!

Το σχέδιο της ανατροπής Μαρινάκη


Στο κενό έπεσε η πρόταση μομφής που είχε καταθέσει ο Παναθηναϊκός κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη, ζητώντας να αποπεμφθεί ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού από την προεδρία της Super League, λόγω των όσων συνέβησαν το προηγούμενο Σάββατο στο ντέρμπι «αιωνίων», στο Καραϊσκάκη.
Οι εκπρόσωποι των «πρασίνων» αποχώρησαν εκνευρισμένοι από τη συνεδρίαση, και ο «ερυθρόλευκος» Τύπος πανηγυρίζει σήμερα, μιλώντας για «στραπάτσο» του Παναθηναϊκού, που δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τις ψήφους που απαιτούνταν για να ρίξει τον Βαγγέλη Μαρινάκη από τον προεδρικό θώκο της διοργανώτριας του πρωταθλήματος.

“Να χαραχθεί κοινή στρατηγική με την Ελλάδα”




 















Σε επαναβεβαίωση της πάγιας θέσης και της εμμονής του Δημοκρατικού Συναγερμού σε λύση διζωνικής – δικοινοτικής Ομοσπονδίας, με βάση τις συμφωνίες κορυφής 1977 και 1979, τη Συμφωνία της 8ης Ιουλίου 2006, τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις ευρωπαϊκές αρχές, προέβη σήμερα ο πρόεδρος του  Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του κυπριακού προβλήματος. Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ τόνισε ότι μια τέτοια Ομοσπονδία θα πρέπει να αποτελεί μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Ομόσπονδη Κυπριακή Δημοκρατία να είναι αδιαίρετη και αδιάλυτη, να έχει μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα. Οι πρόνοιες της λύσης να συνάδουν με τις αρχές και αξίες πάνω στις οποίες η Ε.Ε. εδράζεται, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων βασικών ελευθεριών, χωρίς μόνιμες παρεκκλίσεις, και να προβλέπει ότι τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα θα αποχωρήσουν μέσα σε ένα στενό χρονοδιάγραμμα.

Συντριπτική ήττα για το κυβερνών κόμμα στην Ιρλανδία

Πανωλεθρία δείχνουν τα exit polls

Συντριπτική ήττα  υπέστη το απερχόμενο κυβερνών κόμμα στην Ιρλανδία. Όπως προκύπτει τουλάχιστον από τα πρώτα exit polls που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας, το Φιάνα Φάιλ αποσπά ποσοστό μόλις 15,1%, ενώ το Φίνε Γκάιλ έρχεται πρώτο με ποσοστό 36,1%. Δεύτερο κόμμα αναδεικνύονται οι Εργατικοί με ποσοστό 20,5%.

Παπανδρέου: «Δύσκολη μετάβαση σε μία διαφορετική Ελλάδα»


«Κρίσιμος σταθμός» για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα είναι η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις 25 Μαρτίου, τόνισε σήμερα ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.

«Δίνουμε μάχες εντός και εκτός για το συσσωρευμένο χρέος, γιατί στην κυβέρνηση αυτή έπεσε ο κλήρος να σηκώσει αυτό το βάρος. Πρόκειται για μία δύσκολη μετάβαση σε μία διαφορετική Ελλάδα».

Outloud: Νέο τραγούδι και συμμετοχή στο διαγωνισμο BON JOVI

    
Οι OUTLOUD αποτελούνται από τους Bob Katsionis (Firewind) Mark Cross (ex-Helloween, Firewind) και τραγουδιστής Chandler Mogel (ex-Talon). Μετά το επιτυχημένο ντεμπούτο τους το 2009 "We'll Rock You To Hell And Back Again!" από την Frontiers Records, επιστρέφουν με το "Waiting For Your Love", ένα ολοκαίνουργιο κομμάτι για το 2011 από το επερχόμενο album τους "Love Catastrophe".

Τα ΜΑΤ επιτίθονται σε καθιστική ειρηνική διαδήλωση στην Αθήνα


Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Ο Παγκόσμιος Χάρτης της Παραψυχολογίας

Ένα πρωτοποριακό και πολλά υποσχόμενο διεθνές project, με ενεργή ελληνική συμμετοχή από τον Νικόλαο Κουμαρτζή. Το WoP ευελπιστεί να αποτελέσει το ψηφιακό meeting point για κάθε παραψυχολόγο παγκοσμίως, χαρτογραφώντας για πρώτη φορά το σύνολο των ερευνητικών και εκπαιδευτικών κέντρων παγκοσμίως!




“Καλώς ήλθατε στο World of Parapsychology (ελλ. Ο Κόσμος της Παραψυχολογίας), ένα διεθνές ελπιδοφόρο project που προσπαθεί να παρουσιάσει και να προωθήσει την παραψυχολογική έρευνα που διενεργείται σε ολόκληρη την υφήλιο. Στόχος μας είναι να συλλέξουμε κάθε δυνατή πληροφορία σχετικά με την έρευνα στην παραψυχολογία σε ένα κοινό ψηφιακό τόπο, το www.thewop.org.”

Ηλίας Μαριολάκος



Για τη γεωμυθολογία, τα ταξίδια του Ηρακλή και τους κώδικες των αρχαίων επών.





Κατά την παιδική μας ηλικία πολλοί γοητευόμασταν από τις ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας που μας διάβαζαν οι γονείς μας. Μεγαλώνοντας, αρχίσαμε δειλά δειλά να κρυφοκοιτάζουμε πίσω από τις συμβολικές παραστάσεις που περικλείονται μέσα στα πανάρχαια αυτά διηγήματα. Ομως, όσο οι κλάδοι της επιστήμης εξελίσσονται, οι σύγχρονοι ερευνητές είναι πλέον σε θέση να αποκωδικοποιήσουν τα νοήματα και τις γνώσεις που βρίσκονται κρυμμένες για αιώνες μέσα στα έπη του Ομήρου, στη Θεογονία του Ησιόδου, στις διηγήσεις του Πλουτάρχου, του Διόδωρου του Σικελιώτη και άλλων σοφών του αρχαίου κόσμου. O Μηνάς Παπαγεωργίου (meta-journalist) παρουσιάζει σήμερα έναν τέτοιο Ελληνα ερευνητή, τον κ. Ηλία Μαριολάκο. Ο ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών απαντά σε μια πληθώρα ερωτημάτων σχετικά με τη νέα επιστήμη της Γεωμυθολογίας, τους κατακλυσμούς που περιγράφονται στις μυθολογίες των λαών, την αποκωδικοποιήση των ελληνικών μύθων και τα ταξίδια του Ηρακλή ανά την υφήλιο.

Βγήκε από την εντατική ο Θανάσης Βέγγος. Συγκρατημένη αισιοδοξία για την υγεία του!

Βγήκε από την εντατική ο Θανάσης Βέγγος. Συγκρατημένη αισιοδοξία για την υγεία του!
Έχουν περάσει δύο μήνες από την εισαγωγή του αγαπημένου ηθοποιού Θανάση Βέγγου στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Ερυθρού Σταυρού, μετά από ένα σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο. Νέες πληροφορίες που ήρθαν στη δημοσιότητα αναφέρουν ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο κ. Θανάσης Βέγγος αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη ενώ αντιλαμβάνεται πλήρως την παρουσία των δικών του ανθρώπων. Οι γιατροί πλέον εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της υγείας του.

Οι Iron Maiden στην Ελλάδα για το Sonisphere τον Ιούνιο. Οι τιμές των εισιτηρίων...

Οι Iron Maiden στην Ελλάδα για το Sonisphere τον Ιούνιο. Οι τιμές των εισιτηρίων...
Το Sonisphere είναι μια εμπειρία που σημαδεύει ολόκληρη τη ζωή σου. Είναι ένα ταξίδι που απογειώνει τη λατρεία της μουσικής. Είναι το ηγετικό ροκ φεστιβάλ του πλανήτη. Πέρυσι το Sonisphere Festival  (στις 24 Ιουνίου) μοίρασε στους hard rock fans την ίδια ανεπανάληπτη εμπειρία. Όσοι βρέθηκαν τότε στο TerraVibe Park, βίωσαν τον παλμό της ροκ μουσικής, ένιωσαν αυτόν τον παλμό να μεταδίδεται από τον ένα θεατή στον άλλο και έγιναν, όλοι μαζί, ένα ανθρώπινο κύμα που δονείται στον ίδιο ρυθμό, που μοιράζεται την ίδια συγκίνηση.

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

UFO πάνω από γήπεδο ποδοσφαίρου (Βίντεο)

 















Το παρακάτω βίντεο καταγράφηκε από έναν θεατή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα γυναικείου ποδοσφαίρου στην Κίνα.
Το γεγονός έλαβε χώρα στην περιοχή Guangzhou, μία περιοχή όπου συχνά αναφέρονται εμφανίσεις ΑΤΙΑ.

Πόλο Ανδρών Ελλάδα - Ιταλία 24/02/11

Ηλεκτροσόκ από την Κομισιόν


Απελευθέρωση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος το 2011, προβλέπει έκθεση της ΕΕ για την Ελλάδα. Ποιους καίει η εφαρμογή και ποιοι θα εξαιρεθούν. Αναμένεται κατάργηση των ρυθμιζόμενων τιμολογίων. Κάνουν πίσω για την παραχώρηση λιγνιτικών μονάδων.
Φωτιά στους λογαριασμούς για επαγγελματίες, αγρότες, ΟΤΑ, βάζει η πρόβλεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για πλήρη απελευθέρωση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος ως το τέλος του 2011.

Καμία εξαίρεση για την Ελλάδα


Κρίσιμη συνάντηση, με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, είχε στο Βερολίνο, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου το απόγευμα της Τρίτης.

Επαναφέρει η ΝΔ το αίτημά της για απομάκρυνση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Μιλά για «ομολογία αποτυχίας»
Το ερώτημα πώς ο υπουργός Οικονομικών «μπορεί και παραμένει στη θέση του» επαναφέρει η Νέα Δημοκρατία μετά τις δηλώσεις του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου ότι «πέραν των παραμβάσεων 8% του ΑΕΠ για την περίοδο 2012- 2014 η κυβέρνηση θα εντάξει στο σχέδιο και πρόσθετες παρεμβάσεις, όπως επί παραδείγματι το μισθολόγιο του Δημοσίου».

Δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον Γ. Παπανδρέου

«Η Ελλάδα έχει αρχίσει να φέρνει
σε τάξη τα του οίκου της»

Την ικανοποίησή της για την πορεία της Ελλάδας εξέφρασε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ενώ ο έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έκανε λόγο για ευρωπαϊκή πρόκληση.

Σε δηλώσεις που έκαναν οι δύο ηγέτες μετά τη μεταξύ τους συνάντηση, η κυρία Μέρκελ τόνισε ότι «η Ελλάδα έχει  αρχίσει να φέρνει σε τάξη τα του οίκου της - το παρακολουοθύμε με ικανοποίηση».

Η Επιτροπή ζητά καθολική πρόσβαση στην προσχολική εκπαίδευση

Η Επιτροπή εγκαινιάζει πρόγραμμα δράσης με στόχο να προσφέρει σε κάθε παιδί μια καλύτερη αρχή στη ζωή και να θέσει τα θεμέλια για μια επιτυχή διά βίου μάθηση, κοινωνική ένταξη, προσωπική ανάπτυξη και απασχολησιμότητα.
Ένα στα οκτώ ευρωπαϊκά νοικοκυριά περιλαμβάνει ένα παιδί κάτω των 6 ετών. 19 εκατομμύρια από αυτά – ένα στα πέντε – απειλούνται από φτώχεια. Οι προτάσεις της Επιτροπής, οι οποίες περιλαμβάνουν μια έκκληση για καθολική πρόσβαση σε ποιοτική προσχολική εκπαίδευση, θα συμβάλουν επίσης σε δύο από τους κύριους στόχους της στρατηγικής της Επιτροπής «Ευρώπη 2020» – μείωση του ποσοστού των παιδιών που εγκαταλείπουν πρόωρα το σχολείο σε κάτω του 10% και απομάκρυνση τουλάχιστον 20 εκατομμυρίων ατόμων από τον κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Παρουσίαση της νέας έρευνας του ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟΥ για την Ελλάδα

Tην Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011 η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας του νέου «Τακτικού  Ευρωβαρόμετρου 74 (Φθινόπωρο 2010) για την Ελλάδα». Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων θα γίνει από τους κκ. Πάνο Καρβούνη, επικεφαλής  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  στην Ελλάδα και Κάρλος Μαρτίν Ρουίθ ντε Γκορντεχουέλα, προϊστάμενο της Υπηρεσίας Τύπου και ΜΜΕ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιήθηκε στις 11.00, στα γραφεία της Αντιπροσωπείας (Βασ. Σοφίας 2 – Αίθουσα «Γ. Σιώτη»).

Η Σιντορέλα νικήτρια του Next Top Model

Η Σιντορέλα, αλβανικής καταγωγής, νικήτρια του ελληνικού Next Top Model.

Τζιμπρίλ Σισέ: Φεύγω από την Ελλάδα

Στάδιο Καραϊσκάκη, 19/02/2011. Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 2-1. Δηλώσεις Σισέ μετά το ματς όπου αναγγέλει ότι αποχωρεί από το ελληνικό πρωτάθλημα το καλοκαίρι. (20' Μιραλάς, 91' Τζιμπούρ - 58' Λέτο) Διαιτητής της αναμέτρησης ο Δημήτρης Καλόπουλος. Σοβαρά παράπονα για τη διαιτησία από τον Παναθηναϊκό.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΒΟΜΒΑ...Μέρκελ σε Παπανδρέου > Δώστε μας την Κρήτη!

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις (τρόπος του λέγειν) της ελληνικής κυβέρνησης με την Άνγκελα Μέρκελ, για την εκχώρηση της Κρήτης στους Γερμανούς! Στην ουσία πρόκειται για ειρηνική παράδοση του νησιού με άλλοθι τις γερμανικές επενδύσεις. Οι Γερμανοί φιλοδοξούν αφ ενός μεν να εκμεταλλευτούν γεωστρατηγικά το νησί (βλέπε πετρέλαια, ΑΟΖ, Σούδα κλπ) και αφετέρου να το μετατρέψουν σ ένα οργανωμένο θέρετρο για τους εύπορους πολίτες τους.

Εφθασαν από τη Λιβύη στην Κρήτη τα δύο ελληνικά πλοία

Η Κρήτη αποτελεί ενδιάμεσο σταθμό για τον επαναπατρισμό των Κινέζων στη χώρα τους.

Στο Ηράκλειο Κρήτης έφθασαν το μεσημέρι οι πρώτοι 48 Ελληνες πολίτες της Λιβύης, αλλά και περίπου 2.500 Κινέζοι, που ταξίδευσαν από τη Βεγγάζη με δύο επιβατηγά πλοία της ΑΝΕΚ.

Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Νόμου «Καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου»

Απο το"Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων"

Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Νόμου «Καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου».

Ελλάδα και Κύπρος είναι το «έκκεντρο του τριγώνου» των ισχυρών Ισραήλ, Αιγύπτου και Τουρκίας.

Του Χρήστου Καπούτση

Οι πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στα Αραβικά και Μουσουλμανικά κράτη της Βορείου Αφρικής, της Μέσης Ανατολής, της Ανατολικής Μεσογείου  και της  Αραβικής χερσονήσου, αποκτούν δυναμική ανατροπής των αυταρχικών και μονολιθικών καθεστώτων τους , αλλά  και κυρίως, δυναμική  ανατροπής των υφιστάμενων γεωπολιτικών ισορροπιών, στην στρατηγικότερη περιοχή του Πλανήτη, όπου μέχρι «χθες» δεν αμφισβητείτο η υπεροχή των ΗΠΑ.

Έρχονται στις 17 Ιουνίου οι Iron Maiden(Βίντεο)

Μια ξεχωριστή συναυλία υπόσχονται στους θαυμαστές τους οι σκληροί της ροκ Iron Maiden, οι οποίοι θα εμφανιστούν στο TerraVibe Park, την Παρασκευή, 17 Ιουνίου. Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Sonisphere Festival.

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά την Τετάρτη, 2 Μαρτίου, με τις τιμές να κυμαίνονται από 59 έως 100 ευρώ για τις διακεκριμένες θέσεις.

Απογειώθηκαν τρία C-130 για τη Λιβύη


Γιώργος: «Επιτακτική ανάγκη η συµφωνία για Ελλάδα - Ευρώπη»

Ο έλληνας Πρωθυπουργός  Γιώργος Παπανδρέου στην  κοινή συνέντευξη Τύπου µε  την Ανγκελα Μέρκελ, µετά  τη χθεσινή συνάντησή τους  στο Βερολίνο  «Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει συνολική συµφωνία στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 25 Μαρτίου, αλλιώς τα πράγµατα θα γίνουν πολύ δύσκολα για την Ευρώπη αλλά και για την Ελλάδα», τόνισε αργά χθες το βράδυ οΠρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κάνοντας έναν απολογισµό της συνοµιλίας που είχε µε την καγκελάριο της Γερµανίας Ανγκελα Μέρκελ. «Εχει ευθύνες η Ευρώπη»(το ίδιο και εσείς κύριε Παπανδρέου), υποστήριξε ο κ Παπανδρέου, «να τελειώνουµε µε αυτή την ιστορία, να γυρίσουµε σελίδα και να µην ξαναβρεθούµε µπροστά σε µια τέτοια κρίση όπως αυτή που αντιµετωπίζει εδώ και µήνες η ευρωζώνη». 
ΕΠΙΜΗΚΥΝςη. Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι η παροχή στην Ελλάδα της επιµήκυνσης για την αποπληρωµή του δανείου είναι «προδιαγεγραµµένη. Είναι όµως λογικό να µη λαµβάνονται σπαστές αποφάσεις, αλλά να υπάρξει συνολική αντιµετώπιση του προβλήµατος. Και αυτό είναι κάτι που συµφέρει την Ελλάδα». Πάντως η Ανγκελα Μέρκελ,µε το βλέµµα στραµµένο στο εσωτερικό της χώρας της και ουσιαστικά λειτουργώντας υπό τιςεντυπώσεις που δηµιουργεί η συντριπτική ήττα που υπέστη την περασµένη Κυριακή στο Αµβούργο, επαναβεβαίωσε την άρνησήτης να δώσει τώρα λύση στο συνολικό πρόβληµα της ευρωζώνης, µέρος του οποίου αποτελεί το «ελληνικό πρόβληµα».

«Εξωγήινοι» στην Ινδονησία;(Βίντεο)

Το φαινόμενο των κύκλων σε χωράφια με σπαρτά το έχουμε δει σε διάφορα μέρη του πλανήτη, με τις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία να έχουν τη μερίδα του λέοντος σε αυτό το «εξωγήινο» φαινόμενο. Τώρα πια μπορούν και οι Ινδονήσιοι να υπερηφανεύονται ότι τους επισκέφτηκαν ΑΤΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, χιλιάδες ντόπιοι συγκεντρώθηκαν σε ένα χωράφι με καλαμπόκι στο χωριό Jogotirto της επαρχίας Sleman, για να δουν από κοντά τους περίεργους κύκλους που είχαν χαραχτεί με… ανεξήγητο τρόπο.

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Ο εφιάλτης

Την περασμένη νύχτα είδα έναν εφιάλτη. Έναν τρομακτικό εφιάλτη. Σηκώθηκα λέει απ' το κρεβάτι κοιτάχτηκα στο καθρέφτη κι αντελήφθην ότι είχα γίνει μαύρος. Για να είμαι πιο ακριβής, όχι μαύρος, αράπης που είναι πολύ χειρότερο.

Έβαλα το χέρι στην τσέπη αναζητώντας το διαβατήριό μου για να διαπιστώσω αν και η φωτογραφία με δείχνει μαύρο και ανακαλύπτω ότι εκτός από μαύρος είμαι και Εβραίος. Δεν είναι δυνατό, μονολόγησα, και πάω να καθίσω απαρηγόρητος σε μια καρέκλα. Θεέ μου, είναι μια καρέκλα με ροδάκια, μια καρέκλα αναπηρική που σημαίνει ότι εκτός από μαύρος και Εβραίος, είμαι και ανάπηρος. Τι κακοτυχία που με βρήκε! "Δεν είναι δυνατό", μονολόγησα, "εγώ να είμαι μαύρος, Εβραίος και ανάπηρος".

«Βιοεκτυπωτές» θα μπορούσαν να καλύπτουν τραύματα με νέο δέρμα

Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές παράγουν σήμερα μικρά αλλά περίπλοκα αντικείμενα (Πηγή: Πανεπιστήμιο Texas A&M)   Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές παράγουν σήμερα μικρά αλλά περίπλοκα αντικείμενα (Πηγή: Πανεπιστήμιο Texas A&M)  
Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές, που χρησιμοποιούνται σήμερα για την παραγωγή μικρών μοντέλων και βιομηχανικών πρωτοτύπων, θα μπορούσαν μια μέρα να αξιοποιηθούν και στην ιατρική: Οι «βιοεκτυπωτές» θα ψεκάζουν κύτταρα και θα δημιουργούν δερματικά μοσχεύματα στρώμα προς στρώμα.

4 ΧΡΟΝΙΑ Κ.Α.Π.Α.

Το επετειακο βιντεο για το κλεισιμο του 4ετους κυκλου των δραστηριοτητων της ομαδας Κ.Α.Π.Α που προβληθηκε στην εκδηλωση του Ιουνιου 2007 Καρλόβασι http://s1.webstarts.com/samosfilms/

Ανθρώπινο είδος υπό εξαφάνιση

amazon tribe
Αμαζόνιος, πρωινό του περασμένου Απριλίου. Πέντε ζευγάρια μάτια κοιτούν με απορία και έκπληξη ένα … αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο στον ουρανό. Τα τόξα με τα βέλη είναι έτοιμα προς χρήση για κάθε ενδεχόμενο. Ο φωτογραφικός φακός από το ελικόπτερο καταφέρνει να απαθανατίσει τη σκηνή που φέρνει στο νου των περισσοτέρων από εμάς, εικόνες από την κινηματογραφική επιτυχία του Mel Gibson, Apocalypto.

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Κόβουν επιδόματα που παίρνουν οι οικογένειες πεσόντων!

Έχει ξεπεράσει προ πολλού τα εσκαμμένα η κυβέρνηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου. Εχει υπερβεί τα επιτρεπτά όρια, όταν οδήγησε τη χώρα σε ένα καταδικαστικό για όλους Μνημόνιο, όταν λαμβάνει τα σκληρά, ακραία οικονομικά μέτρα, όταν επιβάλλει άδικους φόρους, όταν δίνει τη χαριστική βολή στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όταν μειώνει μισθούς και συντάξεις, όταν κάνει τους φτωχούς φτωχότερους.

"Κρητική σημαία" , Οθωμανική Ηγεμονία και ΜΙΤ


Και να που ο γραφικός τοπικισμός ορισμένων με κατάλληλους "χειρισμούς" από ξένες δυνάμεις δύναται να πάρει περίεργες κατεύθυνσεις.Αναφερόμαστε φυσικά στα τουρκικά παιχνίδια με την "αυτονομία" της Κρήτης ενορχηστρωμένα απο την ΜΙΤ και ακραίους ανθελληνικούς κύκλους ακόμα και εντός Ελλάδος. Είναι προφανές και στον πλέον αφελή ότι το Τουρκικό κράτος προσπαθεί συστηματικά να μας δημιουργήσει προβλήματα είτε υποστηρίζοντας ανοικτά τους αντιπάλους μας (ΠΓΔΜ ,Τσάμηδες) είτε αναζωπυρώνοντας θέματα που κατά την άποψή τους είναι ακόμα "ανοικτά" και θα μπορούσαν να εκμεταλευτούν στο μέλλον (μειονότητα Θράκης, 'αυτονομία" της Κρήτης ,"αυτονομία" Δωδεκανήσων) ίσως αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο το σύνδρομο των Σεβρών το οποίο κατατρέχει την συμπλεγματική τουρκική "ελίτ" (βλέπε απόσπασπα στο τέλος της ανάρτησης) .


Το θέμα μας όμως δεν είναι η γνωστή και δεδομένη τουρκική στάση.Το θέμα μας είναι οι ανιστόρητοι τοπικιστές , οι αργυρώνητοι προδότες (φωτιά και τσεκούρι..) και οι πολλοί Έλληνες πατριώτες που τσίμπισαν το τουρκικό δόλωμα....

Ειδικά οι τελευταίοι, οι οποίοι σηκώνοντας την σημαία της "Κρητικής Πολιτείας", ΔΕΝ καταλαβαίνουν πως ζητούν την επικυριαρχία του Τουρκικού Κράτους στην Κρήτη. Γιατί σε περίπτωση που δεν το γνωρίζουν ,το κόκκινο χρώμα και το Τουρκικό άστρο στην σημαία, αυτό ακριβώς υποδηλώνει:

DAVID ICKE για Αίγυπτο και όχι μόνο

Κάθε συνέντευξη του Άικ διευρύνει ορίζοντες. Το σκεπτικό, το επιχείρημα και οι αναλύσεις του, είναι άξιες προσοχής και τροφή για σκέψη.

Παΐσιος: "Θα έχετε κυβέρνηση και θα είναι σα να μην έχετε"...


Γέροντας Παΐσιος:
"...θα σας δώσουν πολλά λεφτά και μετά θα σας βάλουν δυσβάσταχτους φόρους, αλλά δεν θα προλάβουν να τους πάρουν"
"...ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς και θα τους πάρει με τις πέτρες"...
"...θα γίνει κάτι και θα φανεί πως φταίει η Ελλάδα, τότε η Τουρκία θα το εκμεταλλευτεί..."

ΣΑΛΕ ΚΥΚΛΑΜΙΝΑ.....Η ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ




Το μικρο αυτο ξενοδοχειο-σαλε για χρονια συν-υπηρχε μαζι με το ελατοδασος της Παρνηθας που το αγκάλιαζε. Στα 18 του δωματια στεγαζε παρεες αθηναιων ,ζευγαρακια και μοναχικους διαβατες....Επίσης διέθετε εστιατόριο και καφετέρια.  Σήμερα και μετα την μεγαλη φωτια που εκαψε το μεγαλυτερο μερος του εθνικου μας δρυμου το ''κυκλαμινα'' ειναι απλα ερειπια που στεκουν μονο για να μας θυμιζουν την ανικανότητα κάποιων.
Το αστείο της όλης υπόθεσης είναι ότι στην επίσημη σελίδα του ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΠΑΡΝΗΘΑΣ διαβάσαμε το εξής: Επίσης, υπάρχει το Chalet "Κυκλάμινα", στη θέση Αγ. Τριάδα. Διαθέτει 18 κρεβάτια, εστιατόριο και καφετέρια. Τηλ.: 210-2460874.
Ας τους πει κάποιος οτι η Πάρνηθα κάηκε μαζί και το σαλε....

ΔΙΟΝΥΣΟΣ-Ο ΕΥΘΥΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΗΣ ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ(ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ)

(To βίντεο είναι υψηλής ανάλυσης-Full HD-)
        -----------------------------
Διόνυσος.Ο εύθυμος και εκπολιτιστής θεός της αρχαιότητας.*

Θα διδάξει στους ανθρώπους την καλλιέργεια του αμπελιού και την κατασκευή του κρασιού.Ο χορός,το τραγούδι και οι μεταμφιέσεις στις πανάρχαιες Διονυσιακές τελετουργίες, θα αποτελέσουν την πρώιμη μορφή του θεάτρου.

Σε ετοιμότητα η Π.Α. για αναχαίτιση ή συνοδεία λιβυκών μαχητικών - ΗΠΑ, Ρωσία και Ιταλία στη Σύρτη

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι Πτέρυγες Μάχης 115, 116 και 114 για να αναχαιτιστούν ή να συνοδευτούν σε ελληνικά αεροδρόμια λιβυκά μαχητικά αν επιχειρήσουν να διαφύγουν οι πιλότοι τους...

Βραβείο στην Amadeus

Οι Amadeus, American Express Global Business Travel και Microsoft βραβεύτηκαν ως η Ταξιδιωτική Ομάδα της Χρονιάς.

Amadeus Hellas
Η Amadeus απέσπασε, μαζί με τους συνεργάτες της, Microsoft και American Express Global Business Travel, την κορυφαία τιμητική διάκριση ως Ταξιδιωτική Ομάδα της Χρονιάς στα Business Travel Awards που πραγματοποιήθηκαν στο Λονδίνο πρόσφατα. Οι τρεις εταιρείες συνεργάστηκαν για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις προκλήσεις που παρουσιάστηκαν στην Microsoft με το λανσάρισμα της νέας online ταξιδιωτικής πρωτοβουλίας στην Ευρώπη και να δημιουργήσουν έναν νέο τρόπο παροχής ταξιδιωτικών υπηρεσιών για τους χρήστες της Microsoft. Η πλήρης συμφωνία και σύμπραξη των τριών εταιρειών ήταν κρίσιμη. Οι ομάδες εργάστηκαν δημιουργικά για να ξεπεράσουν τους υπάρχοντες οργανωτικούς περιορισμούς, δημιουργώντας μια απρόσκοπτη σχέση μεταξύ των παρόχων ταξιδιωτικών υπηρεσιών, του πελάτη και του τεχνολογικού συνεργάτη. Αυτός ο νέος τρόπος συνεργασίας γεφύρωσε το κενό μεταξύ των εταιρειών, επικεντρώθηκε στην ταξιδιωτική εμπειρία και προσέφερε μια σύγχρονη λύση.

Tο πρώτο i-bank store στην Ελλάδα

logo_ibank_ethnikis 1Η Εθνική Τράπεζα παρουσίασε σήμερα πρώτη στην Ελλάδα -και από τις πρώτες παγκοσμίως- ένα πρωτοποριακό για τα τραπεζικά δεδομένα concept store.



Το πρώτο i-bank store βρίσκεται στο The Mall Athens (1ος όροφος) και συνδυάζει μοναδικά τη σύγχρονη αρχιτεκτονική με τις νέες τεχνολογίες. Πρόκειται για έναν πολυχώρο ηλεκτρονικής τραπεζικής εξυπηρέτησης, όπου παρουσιάζονται όλες οι υπηρεσίες i-bank (Internet Banking, Mobile Banking, Phone Banking, ATM, Κέντρα Αυτόματων Πληρωμών-APS, πάγιες εντολές). Σε ένα high tech περιβάλλον, ο επισκέπτης είτε μόνος του είτε με τη βοήθεια της εξειδικευμένης Ομάδας i-bank store, μπορεί να εξερευνήσει μια νέα οπτική εύκολης και γρήγορης εκτέλεσης των καθημερινών τραπεζικών του συναλλαγών.

Γιαγκόναν BUNJEE JUMPING-Τραγικές δηλώσεις Χακιδική Μύκονος

Λίπος στον εγκέφαλο...

  • Είναι δυνατόν να υπάρξει λίπος στον εγκέφαλο; Και αν ναι, πώς δημιουργείται; Τι επιπτώσεις έχει στην εγκεφαλική λειτουργία και στον κοινωνικό περίγυρο;
  • Τα ερωτήματα αυτά απασχόλησαν ομάδα ειδικών και μετά από έρευνα βρέθηκε ο άνθρωπος που ανέπτυξε (χωρίς κλινικά πειράματα) άγνωστη ποσότητα λίπους στον εγκέφαλό του. Τα αποτελέσματα της κοινωνικής του συμπεριφοράς και αντίληψης, όσο και ο τρόπος λειτουργίας του εγκεφάλου του, έχουν τρομάξει την επιστημονική κοινότητα.

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Ο.Ε.Α. προς ελληνες κυνηγους και νησιωτες

 "Το ανεβάζω γιατί το βρήσκω ενδιαφέρον,αν και δεν νομίζω να έχει σχέση η Ο.Ε.Α. αν κρίνω απο την γλώσσα και την έκφραση του ομηλούντος"
ΤΡΙΜΕΡΕΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΤΡΙΜΕΡΟΥΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ
http://ellhnkaichaos.blogspot.com/201...

3.000 ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΑΛΩΣΑΝ

3.000 ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΑΛΩΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΦΩΤΟ

Αντρίκεια και ανθρώπινη δήλωση Μαρινάκη!

Με αντρίκεια και ανθρώπινη δήλωση, ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναγνώρισε πως τα λόγια που είπε μετά το τέλος του ντέρμπι έγιναν λόγω της συναισθηματικής φόρτισης και υπογραμμίζει πως πάντα θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για τη μεγάλη του αγάπη, τον Ολυμπιακό.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, σε μία προσπάθεια να εκτονωθεί η κατάσταση, προχώρησε σε επίσημη δήλωση, με την οποία αναγνωρίζει πως τα λεγόμενά του μετά το τέλος του ντέρμπι έγιναν πάνω στην ένταση της στιγμής.

Το παρελθόν του Καλόπουλου(Βίντεο)

Η διαιτησία του Δημήτρη Καλόπουλου δεν ήταν η πρώτη σε ντέρμπι "αιωνίων". Το RedPlanet.gr "θυμάται" τις δύο προηγούμενες που ήταν καθαρά "εχθρικές" προς τον Ολυμπιακό.
Ο Δημήτρης Καλόπουλος με την κάκιστη απόδοσή του έδωσε το καλύτερο άλλοθι στους διοικούντες την πράσινη ΠΑΕ ώστε να δικαιολογήσουν στους οπαδούς τους την ακόμα μία χαμένη χρονιά που ολοκληρώνεται. Από το βράδυ του Σαββάτου, για όλα τα δεινά του "τριφυλλιού" φταίει ο διαιτητής του μεγάλου ντέρμπι του "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Και τί δεν έχει ακουστεί;

Ελλάδα 2011 μ.Χ. - Back to the future

Εδώ που τα λέμε, τι να κάνει κι η κυβέρνηση? Θυσιάζει νήπια* για να εξευμενιστούν οι Θεοί** και να καλοδούν πάλι τη χώρα.
*Νήπια: Οικονομικά αδύναμοι.
**Θεοί: Κατοικοεδρεύουν στο νεφελώδη όρο "Αγορά".







Διασχίζοντας την κυτταρική μεμβράνη

Τα σεξουαλικά ένστικτα Μια δαρβινική ανάγνωση της ανθρώπινης συμπεριφοράς

Άκουσα μια κοπέλλα στο λεωφορείο να λέει στη φίλη της ότι δεν της αρέσει να ντύνεται προκλητικά, γιατί δεν της αρέσουν «οι άντρες που τρέχουν πίσω από τα κατώτερά τους ένστικτα»! Διακριτικά την κοίταξα προσεκτικά, έβαλα τα στοιχεία στον ... μικροεπεξεργαστή και διαπίστωσα ότι ήταν μια καταφανώς όμορφη κοπέλλα, που την αδικούσε κατάφωρα το ντύσιμό της. Σαν να ήθελε να κρυφτεί! Με λύπησε. Κι αμέσως, το παρακάτω σημείωμα είχε αρχίσει να μορφοποιείται. Της το απευθύνω λοιπόν νοερά... Κι επειδή κάθε πόνημα χρειάζεται τη μούσα του, τη βάφτισα «Ερατώ». Το πόνημα δεν είναι βέβαια λυρικό, αλλά, ποιος ξέρει, αν ντυθεί κάπως πιο ... πικάντικα, σίγουρα πολλοί ... λυράρηδες θα τρέξουν γύρω της να την υμνήσουν...!

Λουτρό αίματος στο βόρειο Αφγανιστάν


konduz_mapΒομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε τουλάχιστον 26 ανθρώπους και τραυμάτισε περίπου 35 σε επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε κυβερνητικό κτίριο στο βόρειο Αφγανιστάν.
Κυβερνητικός αξιωματούχος στην επαρχία Κουντούζ δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας εξαπέλυσε το χτύπημα τη στιγμή που πλήθος άμαχων πολιτών είχε σχηματίσει ουρά έξω από το κτίριο περιμένοντας να παραλάβει διάφορα διοικητικής φύσης έγγραφα.

«Βόμβα» Σισέ: «Φεύγω αηδιασμένος από Ελλάδα!»



sise15“Βόμβα” Σισέ μετά τη λήξη του ντέρμπι καθώς ο Γάλλος σταρ προανήγγειλε την αποχώρηση του με τη λήξη της σεζόν από τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό πρωτάθλημα!

Αποθέωση Μιραλάς


Ελλάδα-Γερμανία U21

Βρέθηκε η λύση: Να μεταφερθούν οι μετανάστες στη Βουλή

 Βρέθηκε η λύση για τους μετανάστες. Να μεταφερθούν στη Βουλή.
Τι θα γίνει λοιπόν αν πραγματοποιηθεί αυτή η σκέψη;